Inwerkprogramma: Samenwerkingsverbanden

  • 22 mei 2019 19:00 tot 21:30
  • locatie: Provinciehuis Flevoland, Rietkerkzaal
Direct opslaan in uw agenda

Samenwerkingsverbanden : Bijeenkomst over drieluik: Gemeenschappelijke Regelingen, Metropool Regio Amsterdam (MRA) en Interprovinciaal Overleg (IPO)

1. Gemeenschappelijke Regelingen
De heer R. de Greef, partner bij Proof Adviseurs, verzorgt een interactieve inleiding. De ‘basics’ van een gemeenschappelijke regeling komen daarbij ter sprake. Evenals de gemeenschappelijke regelingen waaraan Flevoland deelneemt. Als casus komt de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Flevoland Gooi- en Vechtstreek ter sprake.
Welke vormen van bestuurlijke samenwerking zijn er?
Wat is een gemeenschappelijke regeling (juridische status)? Bij welke gemeenschappelijke regelingen is de provincie Flevoland betrokken?
Wat is de betrokkenheid/positie van de staten bij een gemeenschappelijke regeling. Waar moeten statenleden op letten?

2. Metropoolregio Amsterdam
De heer E. Strating, werkzaam bij de provincie, afdeling BDO, gaat in op de structuur en governance van dit samenwerkingsverband. De MRA is een bestuurlijk en uitvoeringsgericht samenwerkingsverband. Welke structuur kent de MRA?
Hoe is de betrokkenheid van u als statenlid georganiseerd? Dit ter voorbereiding op een latere inhoudelijke sessie(s) over toekomstige agenda van de MRA begin en medio juni.

3. Het Interprovinciaal Overleg
De directeur van het IPO de heer H. Meijdam en mevrouw J. Braam, Kwartiermaker Bestuurlijke Organisatie zijn beiden aanwezig voor een presentatie. Het IPO is de koepelorganisatie van de 12 Provincies en acteert als belangenbehartiger, aanjager van innovaties en uitwisseling van kennis. Hoe acteert het IPO? Hoe wordt IPO 2.0 ingevuld?

Aanmelden via meepraten.flevoland.nl/formulieren

Aanmelden kan tot maandag 20 mei 2019