Masterclass De Flevolandse Dialoog, sessie 1/4

  • 02 februari 2022 09:30 tot 12:00
  • locatie: Provinciehuis, Rietkerkzaal
Direct opslaan in uw agenda

De Flevolandse Dialoog

De werkgroep Dialoog heeft als doel contacten en respectvolle en open gesprekken tussen statenleden onderling en tussen statenleden en college te bevorderen. Ook in 2022 gaan we daarmee verder! Na de dialoogsessies kregen we het verzoek om verdiepende sessies te organiseren voor iedereen die beter wil worden in het voeren van een dialoog.

Velen van ons willen graag een bijdrage leveren aan de samenleving. Dit vergt tijd, energie en inzet. In de loop van ons leven ontwikkelen we vaardigheden die ons helpen om zowel ons eigen standpunt te verwoorden als een bepaald beleid te verdedigen. Deze vaardigheden op het gebied van het voeren van een discussie, het overtuigen van anderen en debatteren zijn waardevol en dragen bij aan de levendige en rijke democratie.

Een debat is geen dialoog en een dialoog is geen discussie. In een debat of discussie kunnen de meningen hoog oplopen en dat mag ook. Bij een dialoog zoek je elkaar op en bouw je aan nieuwe ideeën voor de Flevolandse samenleving.

Tijdens de masterclass gaan we aan de slag met nieuwe vaardigheden: nieuwe manieren om complexe problemen te benaderen. Deze zijn er op gericht bruggen te bouwen over politieke verschillen heen en het creëren van oplossingen die breed worden gesteund.

De werkgroep Dialoog hoopt op vele aanmeldingen voor deze masterclass die uit 4 sessies bestaat!

Data (van 9:30 -12:00 uur) afhankelijk van de mogelijkheden fysiek/digitaal:

  • Woensdag 2 februari 2022
  • Woensdag 2 maart 2022
  • Woensdag 13 april 2022
  • Woensdag 11 mei 2022

Klik hier voor je aanmelding voor de vier bijeenkomsten van de masterclass. Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 31 januari 2022, 12:00 uur.