Corina Straatsma

Corina Straatsma

Foto van Corina Straatsma

Contact informatie

Logo van GroenLinks
Fractie: GroenLinks Periode: van: 17 april 2019 tot: Website: flevoland.groenlinks.nl/ Functie: Statenlid
Logo van Werkgroep Bestuurlijke vernieuwing
Orgaan: Werkgroep Bestuurlijke vernieuwing Periode: van: 17 februari 2021 tot: Functie: Lid
Logo van Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid
Commissie: Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid Periode: van: tot: Functie: Lid

Biografie
Studie culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam. Gewerkt voor de Christelijke Plattelandsvrouwenbond en de Anne Frank Stichting. Daarna voor ontwikkelingsorganisatie Hivos als regio directeur in Costa Rica, Zimbabwe en Bolivia. In 2016 teruggekeerd naar Nederland en gevestigd in Almere, sindsdien actief in GroenLinks. Momenteel werk ik als consultant voor een Engels bedrijf (Oxford HR) en mijn eigen bedrijf, Oriole consult.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Om er (mede) voor te zorgen dat we de klimaat doelen halen, daar is niet alleen Flevoland bij gebaat, maar ook de wereld om ons heen. Flevoland de groenste provincie van Nederland? We zijn al een eind op weg met de prachtige natuur, duurzame energie en steeds meer boeren die willen overschakelen op natuur inclusieve landbouw. Verder vind ik het belangrijk dat Flevolanders, met welke achtergrond dan ook, zich thuis voelen in de provincie, werk kunnen vinden en betaalbaar kunnen wonen.

In Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:
Schone energie, milieu- en diervriendelijke landbouw, kringloop economie en ruimte voor de natuur en recreatie, goed voor het klimaat, maar ook voor de werkgelegenheid. Het verminderen van regels en procedures, meer ruimte voor initiatieven van inwoners en betrokkenheid van burgers bij het provinciale beleid. Verder wil ik me inzetten voor een goed openbaar vervoer en fiets netwerk in de provincie (Zuiderzeelijn, IJmeerlijn, betere busverbindingen).