Franco Achtien

Werkgroep Bestuurlijke vernieuwing Lid Actief sinds 17 feb. 2021 Bekijk pagina

Algemeen

Biografie:
Geboren in Suriname, opgegroeid in Heerenveen en sinds 2012 woonachtig in Almere. Studieachtergrond is havo, Bachelor Bedrijfskunde, Master Managementwetenschappen (specialisatie change management). Officier der mariniers, parttime ondernemer, binnenkort fulltime ondernemer en actief reservist. Veel ervaring met lijnmanagement, projectmanagement en crisismanagement. Meerdere uitzendingen gehad in het Midden-Oosten. Vader van vier dochters en gelukkig samen met mijn vrouw, Denise Garcia. Hobby's zijn fitnessen en hardlopen, tafelen bij de Ronde Tafel en iets terug doen voor de maatschappij.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Omdat ik het belangrijk vind dat de provincie er is voor haar inwoners en tegemoet komt aan de behoeften van de inwoners. Flevoland heeft een unieke positie in de regio en kan op vele fronten bijdragen aan de ontwikkeling van de randstad, terwijl we oog houden voor het landelijke deel van onze provincie. Wij hebben alle gemakken en geneugten van de metropoolregio, maar zitten binnen een mum van tijd in de weidse en landelijke natuur die onze provincie rijk is! We hebben in Flevoland het ideale klimaat en de ideale omgeving om op een fijne manier te werken, wonen en recreëren. Die balans wil ik graag bewaken en zo nodig versterken.

In Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:
Het belang van de randstad als economische motor voor regionale werkgelegenheid, waarbij we goed kijken naar de belangen van de landelijke gebieden in onze provincie.

Nevenfuncties

Hoofdfunctie:

  • Eigenaar Achtien Management en Advies
  • Managing Partner (vanaf april 2020) bij Oppidum


Nevenfuncties:

  • Voorzitter Tafelronde Almere (onbezoldigd)
  • Voorzitter District VIII Nederlandse tafelronde (onbezoldigd)

 

Functie historie

Heden

  • Actief sinds 17 feb. 2021 Lid, Werkgroep Bestuurlijke vernieuwing
  • Actief sinds 10 jul. 2019 Lid, IPO AV
  • Actieve functie Lid, Begeleidingscommissie Verkiezingen 2023
  • Actieve functie Lid, Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving
  • Actief sinds 17 apr. 2019 Statenlid, VVD
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens