Henri van Ulsen

Statenlid Actief sinds 17 apr. 2019 Bekijk pagina

Algemeen

Biografie
Vanaf mijn geboorte (1968) opgegroeid in de polderklei van Swifterbant. Een jong dorp in opbouw waar niets vanzelfsprekend was. Vanuit saamhorigheid werden in buurten, scholen, in de kerk en bij de verenigingen de schouders eronder gezet: gezamenlijk bouwen aan onze toekomst. In het jonge één ouder gezin –vader op 32-jarige leeftijd 3 maanden na mijn geboorte overleden– dienden alle zeilen te worden bijgezet om met elkaar het hoofd boven water te houden. Die gewone alledaagse zaken waren voor ons gezin niet zo vanzelfsprekend. Niet bij de pakken neerzitten, maar het beste voor jezelf en met elkaar eruit halen – dat is hetgeen ik als basis heb meegekregen. Opgevoed en gevormd om niet je hand op te houden, maar vanuit eigen verantwoordelijkheid te handelen. Die waarden heeft mijn moeder mij meegegeven. Vanuit deze vorming vind ik het belangrijk om deze verantwoordelijkheid mee te geven aan mijn gezin en uit te dragen in de politiek en in de samenleving. Ik ben getrouwd met Emmeke, wij wonen samen met onze 7 zonen op een prachtige woonboerderij in het buitengebied van Nagele. Ik ben van de schouders eronder, niet zeuren maar doorpakken. Bouwen aan de toekomst thuis, op mijn werk, en in de politiek. Met een reflecterende blik op het verleden samen aan de slag voor de klussen van morgen. In mijn vrije tijd gaan ook de handen uit de mouwen. Op onze woonboerderij verbouwen wij zowel binnen als buiten diverse gewassen en wordt met regelmaat gebouwd aan mooie uitdagende projecten. Daarnaast loop ik hard en neem onder andere deel aan de Fish Potato Run. Vanuit 16 jaar als IT-manager bij de gemeente Lelystad heb ik ruime ervaring binnen de overheid. Aan vele grote veranderprojecten binnen de lokale overheid heb ik sturing mogen geven. Momenteel geef ik intern en extern adviezen voor efficiënte krimpende overheid. Na 35 jaar in Swifterbant te hebben gewoond en maatschappelijk op diverse terreinen betrokken te zijn geweest, ben ik in 2003 naar het buitengebied in Nagele verhuisd. Nu 15 jaar gezeteld op een woonboerderij, in de achtertuin van Schokland en Schokkerhaven in mijn voortuin, werk ik stap voor stap aan mijn naamsbekendheid in de Noordoostpolder – wat wie is nu eigenlijk Henri van Ulsen? Henri is een druk gedreven baasje die altijd in de weer is met z’n werk, politiek en thuis met zijn gezin. Uitdagingen kunnen hem niet groot genoeg zijn om met beide handen op te pakken. In zakelijke en privé projecten (verbouwingen, meubels maken) kan hij zich vol enthousiasme storten. Hij houdt niet van stilzitten en steekt graag de handen uit de mouwen thuis op zijn woonboerderij waar hij naast alle activiteiten ook met zijn vrouw graag in de moestuin mag werken. Is op diverse terreinen maatschappelijk betrokken en draagt graag een steentje bij voor een ander. Sinds 2014 politiek actief als Burgerraadslid en op 16 mei 2018 geïnstalleerd als Raadslid voor de gemeente Noordoostpolder.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Mijn ambitie: de zes gemeenten verbinden. De afstand tussen de inwoners, lokale politiek en de Provinciale Staten van Flevoland is te groot. Ik ga aan de slag om deze kloof te dichten. “Ik sta met beide benen in de klei – ben geboren en getogen in Flevoland. Daarom maak ik mij hard voor dit gebied.” Ik zal samen met mijn fractie verbindingen leggen met de fracties van de zes gemeenten, inwoners, bedrijven en organisaties in onze provincie.

In Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:

 • Vrijkomende erven in de polders
 • Leefbaarheid in de dorpen
 • Energietransitie (zonneweide bij het bestaande windmolenpark)
 • Bodemdaling problematiek in onze provincie
 • Haalbaarheidsonderzoek Lelylijn naar het Noorden (trace Lelystad-Emmeloord-Heerenveen-Drachten-Groningen) en experimenteren met innovatief vervoer

Nevenfuncties

 • Strategisch informatiemanager bij gemeente Lelystad
 • Voorzitter Stichting Multifunctioneel Centrum het Rietveld Nagele (onbezoldigd)

 

Functie historie

Heden

 • Actief sinds 17 apr. 2019 Statenlid, VVD
 • Actieve functie Lid, Rapporteur Regio Zwolle
 • Actieve functie Lid, Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid

2023

 • Onbekend - 29 mrt. 2023 Plaatsvervangend lid, Plaatsvervangend rapporteur Regio Zwolle
 • Onbekend - 29 mrt. 2023 Lid, Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens