Johan van Houwelingen

Naam: Johan van Houwelingen

Statenlid, BBB
j.vanhouwelingen@flevoland.nl
Statenlid Bekijk pagina

Algemeen

Biografie:
Ik ben Johan van Houwelingen, 58 jaar, geboren in de Alblasserwaard ZH en woon sinds 1989 in Lelystad. Ik ben getrouwd en we hebben 4 kinderen en een kleinkind. Ik ben 29 jaar bedrijfsboer geweest op een onderzoeksinstituut en werk bijna 5 jaar als vertegenwoordiger bij een Ki organisatie. Ik ben altijd, en nog steeds actief met vrijwilligerswerk in allerlei besturen in de kerk en andere verenigingen. Ik heb veel bestuurlijke ervaring maar geen politieke ervaring maar ben altijd wel zeer geïnteresseerd geweest in de politiek.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Daar ben ik ingerold zoals dat heet, ik had die ambitie niet. Ik ben ook nooit eerder lid geweest van een politieke partij maar toen minister van der Wal op 10 juni 2022 met het stikstof kaartje kwam, en zich als het ware in de kaart liet kijken, ben ik lid geworden van de BBB. Door zo’n kaartje te presenteren werd een sector die heel belangrijk is voor ons land nog verder in de onzekerheid geplaatst. Politiek is er om de bevolking te dien, niet om erover te heersen en daarom wil ik tijd en energie beschikbaar stellen. Ik hoop op een hele goede samenwerking ook met de andere partijen zodat we het verschil kunnen maken. Er zijn voor de mensen in de provincie.

In Provinciale Staten wil ik me inzetten voor:
Nou, eerst maar eens kijken en vooral veel luisteren en leren hoe het allemaal werkt. Bij de kernwaarden van de BBB staat, voor eerlijke betrouwbare en rechtvaardige overheid. Dat wil ik altijd bedenken als we besluiten nemen.

Nevenfuncties

  • Foktechnisch adviseur Ki Samen Grashoek NL (bezoldigd)
  • ZZP-er van Houwelingen Agrarische Dienstverlening (bezoldigd)
  • Cluster ouderling Christelijk Gereformeerd / Nederlands Gereformeerde kerk Het Anker Lelystad (onbezoldigd)
  • Penningmeester Stichting Fokken Voor Levensduur (FVL) (onbezoldigd)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Statenlid, BBB
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens