Marc van Rooij

Werkgroep Integriteit Lid Bekijk pagina

Algemeen

Biografie
Ik ben geboren in Eindhoven (1963) en woon sinds januari 2002 in Flevoland (Almere) met mijn vrouw. In 1993 ben ik na 7 jaar op diverse plaatsen in de wereld in management posities gewerkt te hebben, teruggekeerd in Nederland. Voor een multinational heb ik toen het hoofdkantoor Europa, Afrika, Midden Oosten (EMEA) opgezet. Op latere leeftijd ben ik gaan studeren en ik ben bedrijfskundige (MBA van de Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden) en houd mij bezig met complexe strategische vraagstukken. Vanaf 2006 werd ik actief op het gebied van inhoudelijk advies aan diverse politieke partijen. Sinds begin 2017 ben ik lid van 50PLUS en richt me daar exclusief op.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Door de jaren heen heb ik het voorrecht gehad met vele succesvolle mensen samen te werken. Van een aantal van hen (die ik als mentoren beschouw), heb ik geleerd hoe belangrijk het is iets terug te doen voor de maatschappij. Dit is sinds ik in Almere woon, een belangrijke leidraad voor mij en dus zet ik mij actief in voor de Flevolandse samenleving. Zowel landelijk als Provinciaal –en ook gemeentelijk– zijn er ontwikkelingen gaande die een grote invloed hebben op zowel de jongere generaties als de ouderen. Ook in Flevoland staan wij aan de vooravond van grote veranderingen, waar ik een inhoudelijke bijdrage aan wil leveren, met inzet van mijn kennis, kunde en ervaringen.

In Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:
Betere arbeidsparticipatie voor (jongere) ouderen, economische ontwikkelingen die structurele arbeidsplaatsen opleveren in Flevoland, gezonde bedrijfskundige ontwikkelingen, vergroten van het zogeheten 'multiplyer'-effect (opdrachten door overheden in Flevoland uitzetten bij Flevolandse bedrijven, in plaats van deze te exporteren buiten de Provincie), integriteit en transparantie van openbaar bestuur, betaalbare energietransitie voor ouderen en het eerlijker verdelen van rendementen uit zwaar gesubsidieerde projecten.

Nevenfuncties

Hoofdfunctie:

  • Eigenaar MVRC
     

Nevenfuncties:

  • Voorzitter Stichting Food Security C40 (onbezoldigd)
  • Voorzitter Stichting Integriteit (onbezoldigd)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Lid, Werkgroep Integriteit
  • Actieve functie Lid, Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid
  • Actieve functie Lid, Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving
  • Actief sinds 02 nov. 2021 Fractievoorzitter, 50PLUS

2021

  • 17 apr. 2019 - 02 nov. 2021 Statenlid, 50PLUS
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens