Meindert Bleijenberg

Statenlid Bekijk pagina

Algemeen

Biografie:
Ik ben Meindert Bleijenberg, 46 jaar oud. Gelukkig getrouwd met Renate en trotse vader van 2 zonen, Joost en Maurice. En aanstaand schoonvader van Corianne, de vriendin van Joost. Ik ben geboren en getogen op de prachtige Veliwe in het dorp GArderen. Sinds 2002 woon en werk ik met veel plezier in Lelystad. Ik ben werkzaam als Biosafety Officer bij wageningen Bioveterinary Research (WBVR) in Lelystad. In mijn vrije tijd wandel ik graag en probeer ik onderweg mijn kennis van alles wat de natuur en cultuur ons biedt te vergroten. Ook trek ik een paar keer per week mijn hardloopschoenen aan om me fysiek in te spannen en mentaal op te laden. Ik ben kerkelijk verbonden aan de Gereformeeerde Gemeente, welke onderdak vindt in de Bethelkerk aan het Zuiderwagenplein. Ik ben binnen onze kerkelijke gemeente lid van de kerkenraad in het ambt van diaken. Vanuit hier ben ik ook lid van de deelnemersraad van het IDO (Interdiaconaal Overleg). Een prachtig diaconaal samenwerkingsverband tussen de verschillende kerken in Lelystad.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Vanuit het bestuur van de provinciale afdeling van de SGP gedurende enkele jaren al wat kunnen ruiken aan de provinciale politiek. Maar dat was altijd nog op afstand. Al die tijd niet echt een dergelijke positie geambieerd. Maar als in de afgelopen periode het Statenlidmaatschap voor mij een aantal keren nadrukkelijker dichterbij komt en uiteindelijk de vraag concreet aan je wordt voorgelegd wil ik ook niet voor de verantwoordelijkheid weglopen. Ook gelet op de omstandigheden waarin dit werd gevraagd. Als Christen geloof ik niet in toevalligheden, maar geloof en ervaar ik de leiding van mijn leven door God. Vanuit dat perspectief heb ik ingestemd met deze prachtige, waardevolle, maar ook uitdagende functie en hoop me met de mij gegeven talenten hier volop voor in te zetten.

In Provinciale Staten wil ik mij inzetten voor:
Als lid van Provinciale Staten ben je de vertegenwoordigende ogen, oren en mond van alle in- en bewoners van Flevoland en behartig je hun belangen op de terreinen van o.a. landschapsinrichting, mobiliteit en erengievoorziening. Zij verdienen het dat ik me als Statenlid voor hen inzet om niet alleen hen te vertegewoordigen, maar ook om beleid mede op te zetten, te kaderen en de uitvoering ervan te controleren. Ik kan echter niet ontkennen dat ik, met het beetje agrarische bloed dat nog door m"n aderen stroomt, een zwak heb voor deze sector.

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Statenlid, SGP
  • Actieve functie Lid, Statencommissie Ruimte, Natuur en Duurzaamheid
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens