Melissa Bax

Let op: Deze persoon heeft momenteel geen actieve functies

Naam: Melissa Bax

m.c.bax@flevoland.nl

Algemeen

Naam: Melissa Bax
Geboren: 1 februari 1979 in Wageningen
Woonplaats: Almere-Haven
Politieke partij: Partij voor de Dieren
Statenlid sinds: maart 2007
Gezinssituatie: 2 kinderen

Waarom bent u lid van uw partij?

Ik heb me bij de Partij voor de Dieren aangesloten omdat zij als emancipatiebeweging niet de mens centraal stelt en opkomt voor de allerzwaksten in onze samenleving: de dieren. Wanneer wij respectvol omgaan met dieren heeft dit automatisch een positieve weerslag op de omgang met natuur en milieu. De Partij voor de Dieren heeft een planeetbrede visie en met het opkomen voor dier, natuur en milieu streeft zij naar een leefbare planeet en een aangename en beschaafde samenleving.

Wat doet u naast uw statenlidmaatschap in het dagelijks leven?

Ik heb ethologie gestudeerd en werk als gedragsdeskundige met honden. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in moderne en fossielen haaien om zodoende mijn steentje bij te kunnen dragen aan de bescherming van haaien. Op vrijwillige basis zet ik mij in voor verschillende dierenwelzijnsorganisaties.

Wat was voor u de directe aanleiding om politiek actief te worden?

Vanwege het feit dat dieren niet tot nauwelijks de politieke agenda bereiken en zodoende geen stem krijgen. De levende wezens waarmee wij onze planeet delen en gebruik van maken hebben recht op een respectvolle behandeling en mededogen.

Waarvoor gaat u zich de komende jaren het meest inzetten?

Onze speerpunten zijn dier, natuur en milieu. Wij willen dat de intensieve veehouderij wordt terug gedrongen vanwege de aanslag op het milieu, volksgezondheid en het welzijn van dieren. Ook de jacht staat hoog op onze agenda. De jacht blijkt nutteloos, wreed voor dieren en verstoord natuurgebieden en kwetsbare soorten. Wij zien graag faunavriendelijke oplossingen. Tevens maken wij ons sterk voor het behoud en de bescherming van natuur en willen wij zo min mogelijke druk op het milieu met energiezuinige en duurzame toepassingen.

Wat is uw favoriete plaats/bezigheid in Flevoland?

Ondanks dat ik oerwouden heb mogen beleven houd ik erg van 'onze' bossen. Achter mijn woning ligt een bos waar ik graag met mijn honden wandel en vogels kijk. Daarnaast breng ik met mijn gezin graag bezoekjes aan het landgoed de Kemphaan en Stichting AAP.

Wat doet u graag in uw vrije tijd?

Wanneer de tijd het toelaat schrijf ik graag en heb onlangs een jeugdboek afgerond. Daarnaast speel ik piano, houd van lezen, schilderen en ben een filmfanaat. Liefst ben ik op reis. We zijn met de auto naar diverse landen gereden in Afrika, Midden Oosten, Scandinavie en Azie. De auto staat nu in Kazachstan en vanuit daar gaan we binnenkort door, via Mongolie en Siberie naar Alaska. Geheel zelfvoorzien dwars door de natuur trekken is in mijn ogen een niet te overtreffen avontuur.

Nevenfuncties

Hoofdfunctie:

  • Geen

Nevenfunctie:

  • Geen

Functie historie

2019

  • 10 feb. 2016 - 17 apr. 2019 Statenlid, PvdD
  • Onbekend - 17 apr. 2019 Lid, Statencommissie Ruimte

2016

  • Onbekend - 10 feb. 2016 Fractievoorzitter, PvdD
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens