Stephan Hollander

Burgerlid Bekijk pagina

Algemeen

Biografie:
Ik ben opgegroeid in Dronten, waarna ik op mijn 8e twee jaar met mijn ouder en mijn zusje in Kameroen heb gewoond. Op mijn 10e ging ik weer verder met mijn bassischool Dukdalf in Dronten. Ook mijn middelbare school heb ik in het mooie Dronten afgemaakt. Inmiddels studeer ik al meer dan 3 jaar Technische Bedrijfskunde op de Hogeschool Windesheim in Zwolle en hoop ik in 2023 af te studeren, waarna ik Business Administration in Groningen kan gaan volgen. Sinds mijn 18e interesseert politiek mij. Ik ben toen ook lid geworden van D66. Na enkele weken kon ik voor het afdelingsbestuur on Dronten aan de slag. Tot de dag van vandaag ben ik actief voor mijn partij, en nu voor het eerst ook politiek gezien.

Waarom wil je in Provinciale Staten?
Als trotse inwoner van onze provincie, ben ik ervan overtuigd dat je als burgerlid een waardevolle bijdrage kan leveren aan de besluitvorming en het beleid van onze Provinciale Staten. Mijn betrokkenheid bij de ontwikkeling en het welzijn van onze gemeenschap, mijn interesse in de politiek en mijn verlangen naar diversiteit en inclusie in de vertegenwoordiging, maken mij enthousiast om deze rol te vervullen. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan een duurzame en welvarende toekomst voor Flevoland.

In Provinciale Staten wil ik me inzetten voor:
Ik wil me in de provincie graag inzetten voor:
Innovatie: Flevoland is een regio met veel potentie voor innovatieve bedrijven. Graag kijk ik naar de mogelijkheden om innovatie en ondernemerschap te stimuleren en te bevorderen.
Infrastructuur: Flevoland heeft een goede infrastructuur, maar er zijn nog steeds verbeteringen mogelijk. Alternatieven voor goed openbaar vervoer, maar ook juiste wegen en fietspaden bevorderen de toegankelijkheid van Flevoland.
Digitalisering: Digitalisering heeft de afgelopen jaren een grote invloed gehad op onze samenleving. Ik wil me inzetten voor het bevorderen van digitale innovatie en het zorgen voor een goede balans tussen de voordelen en de risico’s van digitalisering.

Nevenfuncties

  • Student Technische Bedrijfskunde aan de Windesheim Zwolle (onbezoldigd)
  • Business Development medewerker EnergieStudent (bezoldigd)
  • Afdelingssecretaris D66 Dronten (onbezoldigd)
  • Penningmeester Statenfractie D66 Flevoland (bezoldidg)
  • Afstudeerstagiair Accell Group (bezoldigd)

Functie historie

Heden

  • Actieve functie Burgerlid, D66
  • Actieve functie Burgerlid, Burgerlid
  • Actieve functie Lid, Statencommissie Economie, Mobiliteit en Samenleving
Ophalen gegevens

Activiteiten

Ophalen gegevens

Stemmingen

Ophalen gegevens

Sprekersfragmenten

Deze medewerker heeft nog geen sprekersfragmenten

Ophalen gegevens