Live uitzending Gepauzeerd

Er is geen actieve pagina
vergroten Sluiten

Vergadering : Seniorenconvent, 25 januari 2023 14:00:00

Algemene vergader informatie

Datum:
25 jan. 2023, 14:00
Locatie:
Commissiekamer

Agenda

Hoofdvergadering

Commissiekamer
  • Aanleiding:
    De begeleidingscommissie verkiezingen is op 21 december 2022 en 11 januari 2023 bijeengekomen om zich uit te spreken over het Plan van Aanpak verkiezingen. Via de nieuwsbrief verkiezingen en richting het seniorenconvent doet de begeleidingscommissie verslag. Uitgangspunten voor het Plan van Aanpak verkiezingen komen voort uit de eerdere behandeling in het seniorenconvent (SC 20 april 2022 opdracht aan de Statengriffier en SC 26 oktober 2022 uitgangspunten voor de campagne).

    Bespreekpunten:
    Kennis te nemen van de ‘hoofdlijnen Plan van Aanpak verkiezingen’ zoals verwoord in de bijlage  (t.b.v. deelproject 2 Campagne en 3 Verkiezingen Provinciale Staten).

     

  • Aanleiding:
    Tijdens het debat in Provinciale Staten over de vaststelling van uw huidig RvO, is toegezegd na een jaar te komen met een evaluatie. Dat zou betekenen dat dit najaar bespreking van de evaluatie van het RvO kan plaatsvinden. Er heeft inmiddels een uitvraag onder de Statenleden plaatsgevonden. Over de wijze waarop het vervolg wordt ingevuld geeft deze memo een nader advies.

     Bespreekpunten:
           1. Kennis te nemen van opbrengst van de uitvraag onder de statenleden over uw Reglement van Orde (RvO) Provinciale Staten 2021;
           2. De evaluatie van uw RvO bij de eerstvolgende goede gelegenheid met de nieuwe Provinciale Staten te doen plaatsvinden,  gelet op het geringe aantal suggesties uit uw staten en de aankomende wet op het Decentraal Bestuur.

     

  • Rondvraag 1
    Stand van zaken afscheid commissaris van de Koning

Algemene stemmingen

Uitklappen Inklappen